Alkoholilainsäädäntö ja alkoholin anniskeluun liittyvät ohjeistukset
Edelheim, J.& Ilola, H. (toim.) 2018. Matkailututkimuksen avainkäsitteet. Rovaniemi: Lapland University Press.
Elintarvikehygieniaan liittyvä lainsäädäntö ja asetukset
Fletcher, J. - Fyall, A. - Gilbert, D.& Wanhill, S. 2013. An Introduction to Tourism. In J. Fletcher et al. (eds.) Tourism: Principles and Practice (5th Edition). Harlow, England: Pearson, 1-8.
Iivari, P. 2012. Matkailun turvallisuus: Globaalit muutokset - paikalliset vaikutukset. Rovaniemi: Rovaniemen ammattikorkeakoulu.
Kuluttajaturvallisuuslainsäädäntö
Lapin ammattikorkeakoulu. 2015. Matkailun turvallisuustyökalut. Viitattu 17.1.2018 https://blogi.eoppimispalvelut.fi/turvallisuusnormisto/.
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä. 2016. Turisti turvassa: Lyhyt oppimäärä. Rovaniemi: Rovaniemen koulutuskuntayhtymä.
Ruokatieto yhdistys ry. 2018. Lupa kokata - elintarvikehygienian perusteet. Viitattu 17.1.2018 https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet.
UNWTO. 2018. Tourism Highlights 2018. Viitattu 3.12.2018 https://www.e-unwto.org/doi/pdf/10.18111/9789284419876.
Veijola, S. (toim.) 2013. Matkailututkimuksen lukukirja. Rovaniemi: Lapin yliopistokustannus.
Lisäksi materiaalia, linkkejä ja videoita Moodlessa.