SoleOPS 3.13.0, ©2005-2018Solenovo Oy

Opintojakson toteutussuunnitelma

 Palaa In English 
RyhmäK702T13S/Hoitotyön koulutusohjelma, terveydenhoitaja (Kemi)
Opintojakso52P010 Tietotekniikka, 3.00 op, 80 h
PERUSOPINNOT
ToteutusPerustoteutus/13002
Toimipiste
ToteutusajankohtaSyksy/2013-2014
VastuuopettajaPernu Tarja
Muut opettajat
Toteutuksen tilaPäättynyt

Kuvauksen tila Valmis
  
Opetuskieli suomi
Alkamis- ja päättymispvm01.08.2013 - 24.10.2013
Osallistujia min.  
Osallistujia max.  
Ilmoittautumisaika14.04.2013 - 31.05.2013
Toteutustapa
Virtuaaliosuus 0 op
T&k-integraatio 0 op
Tentin uusintapäivät
Koulutuksen aikataulu (www-linkki)
Kuvauksen kieli suomi 
Osaamistavoitteet ja teemat

Opiskelija osaa käyttää sujuvasti tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmia sekä hyödyntää tietokonetta opetustapahtumia ja esityksiä tehdessään. Hän osaa käyttää tietokonetta päivittäisessä tiedonvälityksessä, omien opiskelujensa edistämisessä ja seurannassa. Hän hallitsee tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvät sekä yleiset että ammattikorkeakoulun omat ohjeet ja sitoutuu noudattamaan niitä. Opiskelija kiinnostuu hyvinvointiteknologian mahdollisuuksista oman alansa kehittämisen näkökulmasta tutustumalla hoitotyön keskeisiin tietotekniikan sovellusalueisiin.

 

 
Arviointikriteerit  
Pedagogiset järjestelyt

Luennoilla sisältö käydään läpi "tekemällä oppimisen" -periaatteen mukaisesti harjoitustehtävien avulla. 

Moodle-oppimisympäristössä on luento- ja harjoitusmateriaali, mista opiskelija näkee etenemisjärjestyksen: a) sähköposti ja internet, b) Moodle-oppimisympäristöön tutustuminen, c) tekstinkäsittely (ohjelma Word 2010, tavoitteena koulun asiakirjamallin mukainen kirjallinen tuotos), d) esitysgrafiikka (ohjelma PowerPoint, tavoitteena sujuva esitys tehosteita hyväksikäyttäen), e) alkeita kuvankäsittelystä (käytetään Windowsin ja Microsoft Officen ohjelmia perusmuokkaukseen), f) taulukkolaskenta (ohjelma Excel, tavoitteena taulukoiden ja kaavioiden tekeminen sekä ohjelman käyttö tilastolaskennassa) .

Tunneille osallistuminen ei ole pakollista, mutta jokaisen on saatava hyväksytty arvosana kurssikokeesta. Opintojakson alussa pidetään halukkaille ns. lähtötasokoe, jonka läpäistyään  opiskelija saa merkinnän opintojaksosta.

Materiaali

Luennoilla jaettava materiaali

Sisältö

Tietokoneen käytön perusvalmiudet, tekstinkäsittelyn ja taulukkolaskennan perusteet, esitteiden, julkaisujen sekä esitysten laadinta tietokoneella, kuvan perusmuokkausta, sähköpostin ja internetin käyttö, muu sähköinen viestintä, tietosuoja ja tietoturvasäädökset

Arviointi

Arvioinnin pohjana on kurssikoe, jossa mittarina käytetään hyväksytty - hylätty -asteikkoa. Kokeen maksimipistemäärästä 60 %:n osuus on alin hyväksytty pistemäärä. Lisäksi opiskelijan on opintojakson aikana palautettava esitysgrafiikan tehtävä, joka myös arvioidaan hyväksytty - hylätty -asteikolla.

 Palaa In English